Лукойл е частна компания и това на кой ще продадат активите

...
Лукойл е частна компания и това на кой ще продадат активите
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Ефект от дерогацията няма

" Лукойл "  е частна компания и това на кой ще продадат активите си единствено те могат да отговорят. От друга страна " Лукойл "  е компания, която е директно обвързвана с националната ни сигурност. За нас е значимо тази рафинерия да продължи да работи, тъй че да обезпечи положителни условия за жителите. Ефект от дерогацията за импорт на съветски нефт няма, тъй като има 17 страни с по-ниски цени ".

Това заяви бившият енергиен министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по в предаването " 120 минути ".

Надявам се " Лукойл " да продадат компанията по оптимално обществен и транспарантен метод, акцентира Петкова.

" Ние от ГЕРБ-СДС три пъти предлагаме да отпадне дерогацията, за жалост предлагането ни не срещна поддръжка. Последното решение, което внесе Делян Добрев беше положително. То изискваше от 1 януари дерогацията да отпадне. След извършени диалози се стигна до общ законопроект, според който от 1 януари ще отпаднат квотите свързани с износа на горива, а от 1 март и дерогацията ", изясни тя.

Днес пуснаха в употреба газовата връзка сред Сърбия и България, а Петкова разяснява новината по този начин: " Идеята води началото си от 14 декември2012 година, когато в Брюксел министър председателят Бойко Борисов и сръбския му сътрудник Ивица Дачич подписват меморандум за интерконектора България-Сърбия. Никой през днешния ден не се сети за това ". 

Тя разяснява и това за какво макар разнообразието на снабдители цените на природния газ се качват. " Цената на природния газ се дефинира от КЕВР. Тази цена е контролирана, когато тя се дефинира КЕВР взима поради поредност от фактори, които оказват въздействие. Един от тези фактори е нагнетеното количество на газ в " Чирен ", сподели Петков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР